Właściwy blender kielichowy

Na rynku jest mnóstwo różnego rodzaju blenderów kielichowych. Te najlepsze powinny mieć dużą moc, być pojemne, a ich cena powinna być dostosowana do wymagań i możliwości klientów.

Jaką moc powinien mieć blender kielichowy?

Istotną kwestią jest to, żeby blender kielichowy miał dużą moc. Np. moc 750W pozwala odpowiednio zająć się kostkami lodu albo liśćmi szpinaku (lub innymi warzywami liściastymi), ale gorzej idzie mu z miksowaniem ugotowanej ciecierzycy – na to potrzeba dużo czasu i dużo energii. Podobnie jeśli chodzi o miksowanie zamrożonych bananów – da się to zrobić, choć nie jest to proste zajęcie. Dlatego też warto zebrać informacje na temat tego, jakie blendery są dostępne na rynku i które najlepiej wybrać ze względu na ich jakość i cenę.

Rodzaj pojemnika w blenderze kielichowym

Kielich jest bardzo ważnym elementem, na który zwraca się uwagę przy wyborze blendera. Pojemnik powinien być przede wszystkim łatwy do wyczyszczenia. Kielich musi być też bardzo trwały, aby nie uległ zniszczeniu zbyt szybko. Jeśli dodatkowo będzie duży, to będzie można przygotowywać na nim pożywienie (np. koktajle) od razu dla dwóch osób. Przykładowo: dobrym blenderem jest ten firmy Vitamix o mocy 1200W i 2-litrowej pojemności. Kosztuje jednak kilka tysięcy złotych.

Wykorzystanie blendera

Blender kielichowy – G21 Perfect Smoothie Vitality

Blender kielichowy G21 Perfect Smoothie Vitality to bardzo dobrej jakości urządzenie, które jest tak wygodne w użyciu, że z chęcią będzie się je wykorzystywało w kuchni nawet codziennie. Jest ustawiony na wysokie obroty i ma dużą moc – 1680W, co daje 32 000 obrotów w ciągu minuty. Ta moc jest wystarczająca, aby przygotować z jego pomocą różne przekąski. Nadaje się zatem do blendowania selera naciowego czy bananów i w ten sposób można zapewnić sobie smaczny posiłek o każdej porze dnia dosłownie w kilkadziesiąt sekund.

Można go wykorzystywać nie tylko do robienia koktajli, ale i zup-kremów, mleka roślinnego własnej roboty. Sprawdzi się również do mielenia orzeszków ziemnych, co pozwoli przygotować domowe masło orzechowe zaledwie w kilka minut. Można też wrzucać do niego mrożone owoce (np. maliny), mleko kokosowe, syrop z agawy, by móc cieszyć się smakiem sorbetu. Da się też przygotować przekąskę z budyniu cynamonowego i kaszy jaglanej, która otrzyma gładką konsystencję i będzie wspaniale smakować.

Story Page